https://unsplash.com/de/fotos/mann-sitzt-auf-gang-stuhl-mit-fussen-auf-gepack-und-schaut-auf-das-flugzeug-mSESwdMZr-A

Vize ve giriş işlemleri

Vize başvurusu için gerekli olan birkaç adım vardır. İşinizi kolaylaştırmak için burada tüm sürece ilişkin bir genel bakış sunuyoruz.

Sie befinden sich hier:

1. Adım: Gereksinimleri kontrol edin

Vize başvurusunda bulunmadan önce, oturma izni verilmesine ilişkin temel koşulları yerine getirip getirmediğinizi kontrol etmelisiniz (İkamet Yasası [AufenthG] Bölüm 5 (1)):

  • Güvenli bir geçim kaynağı: Vize sürecinin bir parçası olarak, yaşam masraflarınızı karşılayacak yeterli paraya sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız. Bu, çeşitli şekillerde yapılabilir: Girişinizin amacına bağlı olarak, gelecekteki maaşınızı, bir taahhüt beyanını veya minimum miktarda para içeren bloke edilmiş bir banka hesabını kanıt olarak kullanabilirsiniz.
  • Kimlik ve uyruk kanıtı: Kimliğiniz ve uyruğunuz hakkında hiçbir şüphe olmadığını kanıtlamalısınız. Bu genellikle vize başvurusu sırasında geçerli bir pasaport ibraz edilerek yapılır.
  • Sınır dışı edilmenizde kamu yararı yok: Sınır dışı edilmeniz için hiçbir gerekçe olmamalıdır. Almanya’ya girişinizin kamu güvenliği ve kamu düzeni açısından bir tehdit oluşturup oluşturmayacağına ilişkin bir kontrol yapılacaktır. Sınır dışı edilmenizle ilgilendiğinize dair belirtiler, örneğin güvenlik görüşmesi sırasında ve vize başvurunuzda sağladığınız bilgilerden kaynaklanabilir.
  • Pasaport yükümlülüğü: Üçüncü ülke vatandaşı olarak Almanya’ya yalnızca geçerli ve tanınan bir pasaport veya pasaport yerine geçen bir belge ile giriş yapabilirsiniz. Yurtdışındaki yetkili Alman misyonu size pasaport geçerlilik koşulları konusunda tavsiyelerde bulunacaktır.

Oturma izni almak için zorunlu gerekliliklerin yanı sıra, giriş ve ikamet amacınız için geçerli olan özel gereklilikleri de öğrenmeniz gerekecektir; örneğin, Almanya’da çalışmayı mı, okumayı mı yoksa mesleki eğitim almayı mı planlıyorsunuz? . Daha fazla bilgi için “Vize türleri” bölümüne bakın.

Adım 2: Alman büyükelçiliği veya konsolosluğundan randevu alın

Vize için gerekli tüm şartları karşılıyorsanız, vize başvurunuz için gerekli belgeleri toplamanız gerekecektir. Gerekli belgelerin listesi genellikle ikamet ettiğiniz ülkedeki Alman büyükelçiliği veya konsolosluğunun web sitesinde bulunabilir. Aynı zamanda vize başvurunuzu yapmak için de randevu almanız gerekmektedir.

Vize başvurusu için hangi Alman büyükelçiliği veya konsolosluğuna başvurmanız gerektiğini öğrenmek için lütfen dünya haritasına bakın.

Bilgi

Zaten bir an önce Almanya’ya gelmenizi isteyen bir işveren buldunuz mu? Gelecekteki işvereniniz süreci Almanya’dan hızlandırabilir. Elçilik veya konsoloslukta randevu almadan önce onlara vasıflı işçilere yönelik hızlı prosedür prosedürünü anlatın.

3. Adım: İkamet ettiğiniz ülkede vize başvurusu yapın

Vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz ülkedeki yerel Alman büyükelçiliğine gönderin. Lütfen Almanya’da kalış amacınıza uygun bir vize başvurusu yaptığınızdan emin olun. Örneğin Almanya’da çalışma amaçlı kalacaksanız çalışma vizesi almanız gerekmektedir. Ancak o zaman vizenize dayanarak Almanya’da oturma izni alabileceksiniz.

Vize başvurusunda bulunmak için kalış amacınıza uygun vize başvuru formunu seçmelisiniz.

Almanya’da uzun süreli kalışlar için verilen tüm vize türleri için 75 € tutarında giriş vizesi ücreti alınmaktadır. Ücreti genellikle ikamet ettiğiniz ülkedeki Alman büyükelçiliği veya konsolosluğuna yerel para biriminiz cinsinden ödeyebilirsiniz. Vize başvurunuzun başarısız olması durumunda bu ücretin iade edilmeyeceğini lütfen unutmayın.

Adım 4: Almanya'ya giriş

Vizeniz çıktı mı? Artık Almanya’ya gelme hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Almanya’da uzun süre kalmayı planladığınız göz önüne alındığında, doğum belgeniz, okul bitirme belgeniz, mesleki yeterlilikleriniz ve sizin için geçerliyse ehliyet ve kimlik bilgileri gibi tüm kişisel belgelerinizi yanınızda getirmeniz tavsiye edilir. evlilik sertifikası.

Lütfen unutmayın: Almanya’ya geldiğiniz ilk günden itibaren sağlık sigortasına ihtiyacınız olacaktır. En geç Alman büyükelçiliğinden vizenizi alırken sigorta belgesi istenecektir.

Adım 5: Almanya'da oturma iznine başvurun

Almanya’ya vizeyle mi girdiniz? Size sıcak bir karşılama diliyoruz! Vizeniz genellikle 12 aya kadar geçerlidir. Bu süre içerisinde Almanya’da uzun süreli kalabilmek için oturma iznine başvurmanız gerekmektedir.

Lütfen işlerinizden sorumlu yabancılar dairesine başvurun ve oturma iznine başvurmak için hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu öğrenin. Daha sonra vizenize uygun oturma iznini almak için randevu alın.

Konularınızdan sorumlu yabancılar dairesinin adresini bulun.