https://unsplash.com/de/fotos/mann-sitzt-auf-gang-stuhl-mit-fussen-auf-gepack-und-schaut-auf-das-flugzeug-mSESwdMZr-A

AB vatandaşı olarak eşinin sonradan gelmesi

AB vatandaşısınız, Almanya’ya yerleştiniz ve şimdi eşinizi de getirmek mi istiyorsunuz? Aile birleşimi söz konusu olduğunda aklınızda bulundurmanız gerekenleri buradan okuyun

Sie befinden sich hier:

Partneriniz ve çocuklarınızla Almanya’da vakit geçirmeyi sabırsızlıkla bekleyebilirsiniz. Aile birleşiminin bazı koşulları olsa da, uluslararası vasıflı bir işçi olarak bunları yerine getireceğinizden emin olabilirsiniz.

Almanya’da yaşayan ve çalışan bir AB vatandaşı mısınız ve eşinizi Almanya’ya getirmek mi istiyorsunuz? Bir AB vatandaşı olarak hareket özgürlüğüne sahipsiniz ve eşiniz ve çocuklarınız Almanya’da yaşayabilir ve çalışabilir. Aile üyelerinizin özel bir geçici oturma iznine ihtiyaç duyup duymaması uyruklarına bağlıdır.

AB (Avrupa Birliği) veya AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) vatandaşı olan eşler
Eşiniz AB veya AEA vatandaşıysa, Almanya’da çok kolay bir şekilde yanınıza gelebilir ve burada herhangi bir kısıtlama olmaksızın yaşayabilir ve çalışabilir. Özel oturma iznine başvurmanıza gerek yoktur.

Üçüncü ülke vatandaşı olan eşler
Siz AB veya AEA üyesi bir ülkenin vatandaşıysanız ancak eşiniz değilse, partnerlerine katılan eşler için vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Eşinizin başka bir AB ülkesinde oturma izni varsa, Almanya’ya giriş için vizeye ihtiyacı yoktur (Seyahat Özgürlüğü Kanunu/AB [FreizügG/EU] Madde 2 (4)).

Bilgi

Andorra, Avustralya, Brezilya, Kanada, El Salvador, Honduras, İsrail, Japonya, Monako, Yeni Zelanda, San Marino, Güney Kore Cumhuriyeti, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları bu belgeyi alabilirler. ülkeye girdikten sonra geçici oturma izni.

Eşiniz Almanya’da size nasıl katılabilir?

Eşiniz Almanya’ya giriş için vizeye ihtiyaç duyuyorsa, kendi ülkelerindeki Alman Büyükelçiliği veya Alman Konsolosluğuna başvuruda bulunmalıdır. Dünya haritamız tüm Alman büyükelçiliklerinin ve konsolosluklarının iletişim bilgilerini listeler.

Eşinizin size katılması için vize başvurusunda bulunurken genellikle pasaportunuzu ve evlilik cüzdanınızı ya da kayıtlı veya hemcins birlikteliğinizin kanıtını ibraz etmeniz gerekecektir. Alman Büyükelçiliği sorumlusuna başka hangi belgelerin sunulması gerektiğini sorun.

Başvurunuzun işleme alınması biraz zaman alabileceğinden, başvuru için hangi belgelerin gerekli olduğunu önceden öğrenmenizi ve başvurunuzu zamanında yapmanızı öneririz. Almanya’ya gelen eşlerin, yeni adreslerini Einwohnermeldeamt’e (İkamet Kayıt Bürosu) kaydettirmeleri ve daha sonra partnerlerine katılan eşler için geçici oturma izni için şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Oturma izni verildikten sonra eşiniz, Almanya’da her türlü işte çalışmaya derhal hak kazanır.