© Unsplash.com - Unknown Person Using Laptop YDVdprpgHv4

Vizeye ihtiyacım var mı?

Burada Almanya’da serbest meslek sahibi olmak için vizeye ihtiyacınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sie befinden sich hier:

Almanya’da iyi start-up fikirleri olan insanlar talep görüyor. İşinize başlamak için vizeye ihtiyacınız olup olmadığını ve sizin için başka hangi düzenlemelerin geçerli olabileceğini burada açıklayacağız.

Avrupa Birliği, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşları

Almanya’ya hoş geldiniz. İş kurma özgürlüğü hakkı sizin için de geçerlidir. Bu, vizeye veya oturma iznine ihtiyaç duymadan burada iş kurabileceğiniz anlamına gelir.

Diğer ülkelerin vatandaşları

Almanya’ya hoş geldiniz. Burada iş kurabilmek için serbest meslek sahibi olmak amacıyla oturma iznine ihtiyacınız var. Zaten Almanya’da bulunuyorsanız, başka bir amaç için oturma izniniz varsa veya açıkça serbest meslek amacıyla verilmiş bir vizeniz varsa ve zaten bir iş kurmayı planladıysanız ve bunu bir iş planında yazılı olarak belgelediyseniz, şunları yapabilirsiniz: Serbest meslek amacıyla oturma iznine başvurmak Göçmenlik dairenizde  çalışmak için başvurmak. İş kurma sürecinizi planlamak ve iş planı yazmakla ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz.

Hala kendi ülkenizde misiniz?

O halde bölgenizdeki sorumlu Alman diplomatik misyonunda serbest meslek amacıyla vize başvurusunda bulunmalısınız. Kendi ülkenizdeki irtibat kişilerini dünya haritasında bulabilirsiniz.

Başvurunuzu yapmadan önce ilgili Alman diplomatik misyonundan hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu öğrenmeniz en doğrusudur. Alman yabancı ticaret odaları ve iş dernekleri „Industire- und Handelskammer“ de destek sağlayabilir. Almanya’da ikamet etmeyi düşündüğünüz yerdeki kurumlar da destek sunabilir: örneğin sanayi ve ticaret odaları veya bazı federal eyaletlerde kurulan „karşılama merkezleri„.

Diplomatik misyon, vize başvurunuzu Almanya’da gelecekte ikamet edeceğiniz yerdeki göçmenlik dairesine iletecektir. Göçmenlik yetkilileri diğer yetkilileri ve profesyonel temsilcileri de kapsar. İşleme genellikle iki ila dört ay sürer. Buna dayanarak yurtdışındaki diplomatik misyon, planladığınız faaliyet için giriş vizesi verilip verilmeyeceğine karar verir. Verilen giriş vizesi genellikle üç ay geçerlidir ve Almanya’daki göçmenlik makamlarında daha uzun süreli oturma iznine dönüştürülmesi gerekir. Avustralya, İsrail, Japonya, Kanada, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Büyük Britanya Birleşik Krallığı ve Kuzey İrlanda veya ABD vatandaşıysanız giriş vizesine ihtiyacınız yoktur. Daha sonra Almanya’ya vizesiz girebilir ve üç ay içerisinde ilgili oturma iznine başvurabilirsiniz.

Serbest meslek için oturma izni size Almanya’da iş kurma veya serbest çalışma yapma hakkı verir. Hangi fondöten türünün size uygun olduğunu burada bulabilirsiniz.