© Unsplash.com - Unknown Person Using Laptop YDVdprpgHv4

Şirket kurmak için vize

Almanya’da iş kurmak mı istiyorsunuz? O zaman özel bir oturma iznine ihtiyacınız var. Gereksinimler hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

Sie befinden sich hier:

Almanya’da iş kurmanın iki türü vardır: serbest mesleklerde veya iş olarak. Hangi türün size uygun olduğunu “İş kurma türleri” makalesinden öğrenebilirsiniz.

Eğer bir iş kurmak istiyorsanız, “serbest meslek amaçlı oturma izni” için yetkili makama başvurunuz. Bunu elde etmek için genel gerekliliklere ek olarak aşağıdaki koşulları da karşılamanız ve ideal olarak bunları iş planınızda ikna edici bir şekilde sunmanız gerekir:

  • Ürün veya hizmetinize yönelik ekonomik bir ilgi veya bölgesel bir ihtiyaç var.
  • Faaliyetlerinin ekonomiye olumlu etki yapması bekleniyor.
  • Uygulamanın finansmanını özsermaye veya kredi taahhüdü yoluyla güvence altına aldınız.

Danışma merkezleri, örneğin hedef bölgenizdeki bir iş birliği, belirtilen gereklilikleri karşılayıp karşılamadığınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Bir Alman üniversitesi mezunu musunuz veya araştırma amaçlı oturma izniniz var mı?

Öğreniminiz veya akademik çalışmalarınız sırasında edindiğiniz bilgilerle bağlantılı olarak bir iş kuruyorsanız, aynı zamanda “serbest meslek sahibi olmak için oturma iznine” de başvurmalısınız. Yukarıdaki gereksinimleri karşılamanız gerekmez.

Not

Almanya’da geçiminizin güvence altına alınması gerekir. 45 yaşın üzerindeyseniz yeterli emeklilik ödeneğinizin bulunduğunu da kanıtlamanız gerekir.

Oturma izninin süresi

İş fikriniz başarılıysa ve kendinizin ve ailenizin geçimini finanse edebiliyorsanız, başlangıçta en fazla üç yılla sınırlı olan oturma izninizi uzatabilirsiniz. Sadece üç yıl sonra, Almanya’da sınırsız bir süre kalmanıza izin veren bir yerleşim izni alabilirsiniz.

Ücretler

Vize, oturma izni veya yerleşim iznine başvurmak veya uzatmak istiyorsanız genellikle harç ödemeniz gerekir. Bu ücretlerin ne kadar yüksek olacağı, konaklamanızın konumuna, uzunluğuna ve amacına bağlıdır.
 
Yetkililer oturma izni için en fazla 100 avro, yerleşme izni için ise en fazla 147 avro ücret alıyor. Vize ücreti genel olarak 80 Euro ile sınırlıdır. Yerel göçmenlik makamınızdan veya diplomatik misyonunuzdan sizin durumunuzda ne gibi maliyetler beklemeniz gerektiğini öğrenin.

Belgeler

Oturma iznine başvurmak için genellikle aşağıdaki belgeleri yanınızda getirmeniz gerekir:
  • Doldurulmuş başvuru formu
  • Geçerli pasaport
  • İş planı
  • Sağlık sigortası kanıtı
  • Araştırmacılar ve bilim adamları: önceki iş sözleşmesi
  • Bir Alman üniversitesinden mezun olanlar:
  • Üniversite diplomasının kanıtı
  • 45 yaş üstü kişiler: Yeterli emeklilik provizyonunun kanıtı
 
Aşağıdaki konulara ilişkin belgeleri göndermek de en iyisidir:
  • Referanslarınız
  • Girişimcilik deneyimleriniz

Not

Sunulacak belgeler her zaman bireysel vakanın özelliklerine bağlı olduğundan, bu liste tam değildir ve genel olarak uygulanabilir değildir. Yapılacak en iyi şey, genellikle bilgi formları sağlayan yerel diplomatik misyonunuza veya göçmenlik ofisinize önceden bilgi almaktır. Orada ayrıca sağlık sigortası kanıtı için hangi şartları yerine getirmeniz gerektiğini de öğreneceksiniz. Ayrıca yerel diplomatik temsilciliğiniz veya göçmenlik daireniz ile iletişime geçerek emekli maaşınızın uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.